Само веднъж досега в живота си президентът на Бъртън Албиън Бен Робинсън е бил на „Етихад“. Днес ще е вторият, като неговият тим ще се изправи срещу шампиона Манчестър Сити в полуфинал за Купата на лигата.

На 73 години Робинсън е видял много, но е бил на този стадион само веднъж, при това за концерт на … Роби Уиялмс.

„Получих покана за концерта от бащата на Роби Уилямс“, спокойно обяснява Робинсън, като въобще не очаква, че това разяснение ще предизвика изненада. „Как така от бащата на Роби Уилямс?“, веднага питам.

„Неговият сценичен псевдоним е Пит Конуей. Той също е певец. Срещнахме се преди много години на едни гонки в Ъксътър. Страхотен човек. Събирахме пари по една благотворителна кампания. Станахме приятели и поддържаме отлични отношения. Преди 2 години той ме покани на концерт на Роби на „Етихад“. Беше страхотно шоу. Двамата често правят дуети на сцената. Сега ми предстои ново гостуване на стадиона и съм сигурен, че ще си прекараме добре“, пояснява Ричардс.

Напук на всички прогнози Бъртън е на полуфинал за Купата на лига, като днес ще се изправи срещу отбор, който е с 51 места по-напред във футболната пирамида на Англия и е от съвсем друга финансова галактика

За Бъртън и Робинсън това обаче е просто поредното предизвикателство. Когато преди 20 години в клуба дойде Найджъл Клъф, Албиън бе в Южната футолна лига. През 2017, когато Клъф се завърна за втория си престой в клуба, той като по чудо успя да спаси спаси тима от изпадане от Чемпиъншип. Това означава цели 4 нива по-високо.

Е, през миналата година Бъртън нямаше как да преодолее футболната гравитация и изпадна в Лига 1, но пък в момента компенсира с отлично представяне за Карабао къп. Тимът вече елиминира Астън Вила, Бърнли, Нотингам и Мидълзбро, а сега идва и черешката на тортата.

„Като клуб, първо и преди всичко, ние сме отворени към местните. Фокусираме сме върху фамилния дух, който развихме през годините.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here