Мениджърът на Челси Маурицио Сари изригна срещу собствения си тим след загубата с 0:2 Арсенал в лондонското дерби в събота. Той беше изключително ядосан и разочарован след поредния слаб мач на отбора му, като реши да говори на италиански, за да бъде правилно разбран.

„Много съм ядосан, наистина много ядосан! Тази загуба се дължи на нашия манталитет. Не мога да го приема. Имахме подобен проблем в мача с Тотнъм за Купата на лигата. Изглежда, че тази група играчи е изключително трудна за мотивиране. От техническа гледна точка и двата тима са на едно и също ниво, но те бяха по-решителни, така че тактиката не помага в такива ситуации“, заяви италианецът.

Също така Сари каза, че и самият той има известна вина за поражението, но за него най-голям проблем си остава манталитетът на играчите си. „Това не е отбор, който ще бъде известен със своя боен характер, но трябва да се превърнем в група, която е способна да се адаптира. Вероятно ще страда в продължение на 10 или 15 минути в хода на мача, но след това да играе своя си футбол. Днес не играхме нашия си футбол“, коментира бившият треньор на Наполи и добави, че на голяма част от играчите им липсва „свирепост“ в манталитета, което може да се промени, но това ще бъде изключително трудно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here