Най-заетият човек довечера се

люлее между двете крайности

Ако има нещо сигурно днес, то това е кой ще е най-заетият човек на терена. Без никакво съмнение това ще е вратарят на Тотнъм Юго Лорис. Ясно е, че неговите ръкавици днес буквално ще горят от ударите на Сити, а големият въпрос е кой Лорис на „Етихад“. Този от първия мач на „Тотнъм Хотспър“ или онзи от двубоя срещу Ливърпул на „Анфийлд“, в който подари и двата гола на „червените“ с неадекватни изяви. В момента в Европа няма друг вратар, който така да раздвоява коментарите относно качествата му. От една страна, капитанът на световния шампион Франция може да е вдъхновението, стената, многоръката Шива или вратарят, който може сам да класира Тотнъм напред, а защо не и да им донесе краен триумф в турнира.

От другата страна, той е онзи меланхоличен французин, напомнящ късния Атос в „Десен години по-късно“, който предпочита да живее затворен в себе, в който няма искра, живец, а това води и до умопомрачаващи действия на терена. А те през този сезон наистина не са никак малко. Не, че и преди не ги е правил, но сега те са значително повече. Мачовете с Барса и Сити на „Уембли“, с Ливърпул на „Анфийлд“ са емблематични за тъмната страна на Лорис.

Наред с тези гафове, които го пращат Марианската падина на вратарите, французинът изкачва и вратарски 8-хилядници, а сега е само на 3 крачки пред Еверест. Беше брилянтен в двата мача с Борусия Дортмунд и след това със Сити за ШЛ. Сам донесе важни точки на Спърс в редица мачове, включително със спасените дузпи срещу Лестър и Арсенал, като във втория случай това бе в последната минута и донесе ремито на неговия тим. Само Бог знае как щеше да се развие сезона на Тотнъм, ако тогава Обамеянг се бе разписал.

Гафовете на Лорис продължават да учудват, въпреки че той е изключително опитен. Всеки му знае слабостите и вероятно той работи върху тях, но ефектът не е знае колко видим. Тук става въпрос за цялостната му игра, разпределянето на топката, играта му с крака и излизането при центрирания. Ако той извади най-доброто от себе си, бъдете сигурни, че Тотнъм ще има огромен шанс да продължи напред.

Ако се сложат на везните неговите спасявания и гафовете, то засега първите вземат връх. Това си личи от неговата увереност. Преди седмица той спаси дузпа на Серхио Агуеро в началото на мача, а това логично му дава и нова доза самочувствие в точния момент след гафовете на „Анфийлд“.

„Всичко това е част от играта. Футболът е игра на грешки. Трябва да изключиш от съзнанието си изминалия мач и да превключиш на следващия. Всичко опира до предизвикателствата и е по-лесно да го правиш, когато си на 32 години, а не на 20. Когато нещата не се получават, трябва да продължиш да вярваш в себе си и да работиш“, обяснява Лорис.

Той е напълно наясно какво го очаква на „Етихад“, но е сигурен, че неговият тим ще се справи. „Това е от онзи тим мачове, в който всеки от нас иска да играе. Отново всичко ще опита до детайлите, както беше и в първия мач. Ние се нуждаем от опит, железни нерви и дух. В последните седмици показваме страхотен дух. Трябва да стигнем своя футболен лимит. Такъв е случаят и в сряда“, смята капитанът на Спърс.

Той разкри и подхода си при спасяването на дузпата на Агуеро. „Тук е важна и психологията. Вероятно той е видял, че при предходните ми две спасявания се хвърлих надясно. Аз сега реших да се хвърля наляво. Вратарят трябва винаги да знае, че при дузпите и върху изпълнителите има натиск“, обяснява Лорис.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here