Марк Огдън, ESPN
Маурисио Почетино винаги се е изказвал ласкаво за Жозе Мауриньо и е показвал респект към него. Дори го е определял като най-добрия мениджър в света. Сега обаче се забелязват признаци, че аржентинецът е започнал да придобива някой от деструктивните черни от характера на Специалния.
Няколко сезона Тотнъм бе във възход при Почетино и всичко в клуба беше в унисон, но започнаха да се появяват пукнатини и мениджърът също допринася за щетите. Във вторник тимът му падна след дузпи от Колчестър за Купата на лигата, а след двубоя аржентинецът даде брутални оценки на играчите. В защита на почетино трябва да споменем, че той все още е далеч от стандартите на Мауриньо, но търканията вътре в тима са очевидни и те не говорят добре за Спърс. Последните резултати доказват това. През календарната година Тотнъм има вече 10 загуби в първенството, повече от всички други тимове от Топ 6, като няма победа като гост от януари. Извинението, че играе на „Уембли“ също го няма, но завръщането на новия стадион не се оказа толкова успешно, колкото всички очакваха. Дори Хари Кейн започна да поставя под въпрос възходящото развитие на тима след равенството 2:2 срещу Олимпиакос.
Грешките може да са Почетино, но може и да са на играчите, които не слушат неговите напътствия. Но и в двата случая това говори лошо за треньора.
Сходни бяха ситуациите в Челси и Юнайтед с Мауриньо. В даден момент играчите започнаха да пренебрегват инструкциите и така се стига до познатата дилема – или играчите, или треньора. Във футбола обикновено наставникът е грешникът и може би заради това Почетино се опитва да предизвика реакция от играчите си.
Вече няма съмнение, че Почетино е много тежка ситуация, а мачовете със Саутхемптън ще дадат отговори за неговото бъдеще.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here