Репортаж: Пламен Томов

https://www.facebook.com/plamen.tomov.afc49ers

Ние не сме „животни”!

В периода 18-19 октомври във Велико Търново се проведе традиционната есенна фен среща и Общо събрание на „Арсенал България”. По традиция събитието включваше и любителски футболен турнир, който бе под мотото, както и самата фен среща „Ние не сме( чак такива) животни”. Закачливата нотка бе в противовес на преувеличените публикации, коментари и твърдения в английски и други чуждестранни медии, които се опитват да припишат обвинения в расистко поведение на цялата ни нация.

Футболния турнир се превърна в един истински празник на играта, който бе уважен от отбори от фен клубовете на „Милан България” и „Манчестър Юнайтед България”, показвайки че най-важното във футбола и живота е приятелството, взаимното уважение и зачитането на  различността. В горещото, почти лятно време на игрищата на комплекса „Спортно Търново” 6-те отбора бяха разпределени в 2 групи, както следва:

Група А : „Арсенал Велико Търново”, „Арсенал София 1” и „Арсенал Сборен състав”;

Резултати от изиграните двубои:

„Арсенал Велико Търново” – „Арсенал София 1” 2:3

„Арсенал Велико Търново” – „Арсенал Сборен състав” 6:4

„Арсенал София 1” – „Арсенал Сборен състав” 3:3

Победител в групата  и право на участие във финална завоюва отбора от София, а търновските „Артилеристи” спечелиха правото да играят в „Малкия финал”.

Група Б : „Милан България”,  „Манчестър Юнайтед България”, „Арсенал София 2”;

В следствие на получените резултати:

„Милан България” – „Манчестър Юнайтед България” 4:0

„Милан България” – „Арсенал София 2” 7:2

„Манчестър Юнайтед България” – „Арсенал София 2” 15:2,

място на финала спечелиха „Росонерите”, а „Червените дяволи” сблъсък за ¾ място. Безспорен хит, обаче се превърна представянето на втория софийски състав, който доказа че аматьорското начало е в основата на играта и предизвика много закачки и весели песни.

Малкият финал, бе спечелен в оспорван двубой от „Манчестър Юнайтед България”, победили с 3:2 търновските „Артилеристи” и това бе истинска прелюдия към зрелището за първото място, където „Арсенал София 1” по безапелационен начин спечели турнира с впечатляваща победа с 4:1 над „Милан България”.

Мачовете от турнира бяха реферирани от Председателя на ASCB  Георги Стоянов, а играч номер 1 и поредна купа заслужи легендарния Борис „Хашо” Киров. Турнира изобилстваше от голове, емоции, здрави единоборства, кунтузии, но и приятелство между участниците, а бутилките шампанско, направиха празника, да изглежда почти като Финал за Купата на Футболната Асоциация, а аматьорите доказаха, че са по-добрите професионалисти, защото както се твърди в гръцката философия, то това са хора които се стремят към успехи, на база и единствено на личните си качества и талант.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here