Фенклубът на Манчестър Сити в България е един от най-младите в семейството на клубове на привърженици на английски отбори, но и много ентусиазиран и вдъхновен от успехите на „небесносините“ на и извън терена. От лятото на 2019 година след контакти с английския клуб и получено разрешение се сбъдва мечтата на Станислав Рангелов и Димитър Янков да имат свой признат от централата на „Етихад“ фен клуб, в който членуват 40 души, представители на 3 генерации, цели семейства, деца, младежи, жени, дори и американец от фен клуба във Финикс, Аризона. След като получиха официалното си знаме като подарък от ФК Манчестър Сити, те направиха официалното му освещаване при гостуване на мача срещу Аталанта от Шампионската лига заедно с още 5 000 английски фенове в Милано.

В неделя феновете на „гражданите“ се събраха, за да гледат дербито с Ливърпул. На събитието в София над 20 ентусиазирани фенове получиха своите първи членски карти и подарък сувенир от Ман Сити в знак на уважение към тяхната подкрепа, заедно с писмо подписано лично от Пеп Гуардиола.

В Пловдив подкрепа за Сити дадоха 10 фенове. Двамата лидери, споделиха своята емоция и страст към любимия тим, която за Митко е вече 43 години и е възникнала в години на информационно затъмнение, когато английския футбол и рок музиката дават много надежда и светлина на докоснатите от тази магия. Емоциите му от това да гледа мач на живо и да вижда толкова много хора, дошли да подкрепят отбора показваха какво значение за него има английския футбол и неговия Сити. Председателят Стани, разказа за пътя по който са минали  за да изградят основите на фен клуба, както и техните бъдещи идеи. За тях бе радостно събитие и поканата за участие във футболния турнир на феновете, организиран от Football-Albion в средата на октомври, което беше и повод членовете да се съберат за първи път, а така те се присъединиха към голямото семейство на фен клубовете в България.

Разбира се, те споделиха и своите очаквания от мача, както и надеждите за нова и трета поредна титла. Говорихме и  за системата ВАР, която взе своята роля при гостуването им на Аталанта“ Бергамо и надеждите им, да не оказва субективно влияние в хода на битката за английската титла. Въпреки негативния резултат момчетата и момичета в небесносиньо запазиха добър дух и както пеят техните вечни любимци Oasis: „Нека не гледаме назад с раздразнение“, си пожелаха още много такива събития с още повече запалени по синята идея на Манчестър привърженици.

Пореден пропуск на Сити

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here