Мартин Самюел, „Дейли Мейл“

Нещата не са както трябва вече година, може би и повече. Нещата не бяха наред, дори когато Тотнъм бе на сцена, за която можеше само да си мечтае при предишни мениджъри. Много хора вече си мислят, че Даниел Леви е полудял, щом уволни човека, който класира тима на финал в Шампионската лига. Не, не е луд. Това беше неизбежно. „Шпорите“ непрестанно вървяха напред под ръководството на Почетино. Но не и този сезон. Нищо вече не можеше да го накара да се усмихне. Нито купените футболисти, нито продадените. Дори и прекрасният новопостроен стадион, открит под всеобщо одобрение, не успя да излекува депресията на мениджъра. Аржентинецът бе на 1 победа от това да направи Тотнъм европейски шампион и въпреки това говореше за напускане.

Напълно разбираемо, Даниел Леви реши, че това не може да продължава. Не защото отборът е на 14-то място, а защото е на 14-то място с мениджър, който вече не е източник на позитивна енергия, а хората в тима се чудят кога тъмните облаци ще се разсеят.

Почетино е добър мениджър, прекрасен треньор, който вдига нивото на играчите си. Но вече не е точният човек за „шпорите“, при това от край време. В днешни дни аржентинецът създава толкова проблеми, колкото и решава, а публичните му изказвания създават усещане за клуб в криза.

В някои периоди от управлението на Леви Тотнъм бе в затруднение, но дори и без трофеи, времената за тима са добри. „Шпорите“ вече са пример за добре управляван отбор. Думите на Поч обаче уронват този имидж. Клубът е в долната половина на класирането и това е моментът, в който собственик и президент започват да търсят причината и следствията. Няма как да разграничим Почетино от слабите резултати през този сезон.

Манчестър Юнайтед сега има опция пред себе си, ако шефовете решат, че Оле Гунар Солскяер не може да оправи нещата в следващите 6 месеца. В Реал Мадрид също са почитатели на Маурисио. Никой не счита този сезон за извадка за неговите умения. Въпреки това, аржентинецът вече не може да направи това за Тотнъм, което може да направи за някой друг клуб. Много наподобява на Жозе Моуриньо в Ман Юнайтед. Клубът счупи трансферния си рекорд, а Поч не беше щастлив. Счупиха го отново – все още е нещастен. Ериксен остана, но и това не свърши работа. Най-добрите играчи подписаха нови договори. Най-хубавият стадион в страната бе построен. Защо, защо, защо той не е щастлив?

Беше ни обяснявано как всичките приказки за напускане са неговият начин да притисне Леви за повече пари за трансфери. Всичко било част от играта. Може би. Този трик обаче работи само веднъж. Не може да го разтегляш месеци наред, от сезон на сезон. Последната победа като гост във Висшата лига бе през януари. От началото на сезона Почетино е слабото звено в отбора. Нещо трябваше да се промени, някой трябваше да си тръгне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here