За Почетино
и последните
месеци

Първо искам да кажа, че това е и тъжен ден за мен заради Маурисио. Искам да му благодаря за работата. Това винаги ще е неговият дом, неговият тренировъчен ден. Това е животът. Утре е друг ден и той отново ще намери своето щастие. Знам, че вие, медиите, сте тъжни, защото искахте да остана в Скай Спортс като коментатор. Аз бях щастлив в телевизията, но сега съм щастлив, че пак съм мениджър. Поставям си оценка 10 от 10 по отношение на чувството за щастие. Няма как да съм по-щастлив. Не е нормално в хода на сезона да се сменя треньор. Но аз имах чувството, че ще поема тима по средата на кампанията. Потенциалът на Тотнъм е огромен, качеството на играчите е високо.  Приех офертата, защото вярвам в тима.

Дали има
промяната в
мирогледа му

Аз съм скромен. Винаги съм бил, проблемът е, че вие, медиите, не го осъзнавахте. Аз съм скромен достатъчно, за да анализирам кариерата си. Направих дълбок анализ на себе си. Този период извън бизнеса ми даде време да го направя, да видя еволюцията си, проблемите и решенията.

Може ли Тотнъм да
се бори за титлата

Този сезон няма как да спечелим Висшата лига. Следващия сезон може да я спечелим, но не казвам, че ще го направим.


За разговори
с Реал Мадрид

Да, говорих с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, но това беше по-скоро приятелски разговор. Говоря често с него, имам много приятели в Мадрид. На първо място е президентът на Реал. Той ме обича и аз го обичам. Ние се чуваме, пращаме си съобщения. Пожелаваме си успех, честитим си Коледа и рождените дни. Имам и много други приятели. Обичам периода си в Мадрид. Това беше един страхотен период. Така беше и в Манчестър Юнайтед. В сряда получих над 50 съобщения от играчи, служители и други, които са свързани с клуба. Не става въпрос за победи, а за уважение, защото си бил добър човек и добър професионалист.


За проекта
на Тотнъм

Аз съм само една малка част от по-широката визия на клуба за печеленето на трофеи и успехи. Ако спечелим трофеи, това няма да е заради мен, а следствие на работата на целия клуб, на всички в него. Това е визия. Стадионът е част от тази визия, тренировъчния комплекс е част от тази визия, академията е част от тази визия. Това е един цял пакет. Да се запазят най-добрите играчи също е част от визията. Може да треньор с моя опит също е част от нея. Всичко опита до визия.

За младите играчи на Тотнъм
Няма мениджър в света, който да не обича да пуска млади играчи и да не помага за тяхното развитие. Проблемът е, че в някой клубове има такива, а в други ги няма. Имах късмет, че в Юнайтед на разположение бе Скот Мактоминей, в Реал пък бе Рафаел Варан, а в Интер – Марио Балотели. Ако Тотнъм има качествена академия и произвежда качествени играчи, то това също ще е добре.

За предишните
коментари, че няма
как да води Тотнъм

Това беше преди да ме уволнят от Челси. Такъв е модерният футбол. Що се отнася до футболистите, правилото „Босман“ промени всичко. По отношение на треньорите, ние загубихме своята сигурност заради вас, медиите. Отношенията се променят бързо. Сега всичко за мен е Спърс и се надявам да бъда наистина щастлив и да направя хората щастливи. Бъдете сигурни, че в момента няма по-голям фен на Тотнъм от мен. Ако има един човек, който да иска повее от всичко успехи на Тотнъм, то това съм аз. Челси е в миналото, страхотно минало с два периода и трофеи, но все пак минало.


За манталитета си
на победител

Не знам как са се чувствали играчите на Тотнъм след загубата на финала в Шампионската лига, защото аз никога не съм губил такъв финал. Мога да си представя, че не е никак лесно. Но имаме и примера с Ливърпул. Те изгубиха титлата с една точка, изгубиха и финал за ШЛ преди това, но се върнаха по-силни. Не мисля, че има някакво правило. Зависи от това как реагират хората.


За евентуалните
промени в Тотнъм

Няма да прави големи промени. Уважавам това, което е било сторено за 4,5 години преди мен. Надявам се, че има нужда от подобрение, а не от промяна. Основата е това, което намирам. Няма как да кажа, че всичко е било сбъркано при Маурисио. Трябва да се опитаме да разберем защо резултатите не са били добри досега през сезона. Играчите са много добри и няма нужда от драматични промени.

За наследения от
Почетино тим


Мисля за подаръците, които трябва да раздам на хората, които обичам. Това винаги е проблем, защото искам да давам най-добрите подаръци. Най-добрият коледен подарък за мен са играчите, които намирам тук. Доволен от това, с което разполагам. Трябва ми малко време, за да науча всичко за тях. Започваш да опознават даден играч, само когато работиш с него. Аз ги познавам, защото съм се изправял срещу тях, но сега ще ги опозная.

За миналото си в
Челси, Реал
и Ман Юнайтед

Аз не съм Г-н Челси, Г-н Порто, Г-н Реал или Г-н Манчестър Юнайтед. Спя с пижамите на тима, за който работя. Спечелих Шампионската титла с Порто, а три месеца по-късно се изправих срещу тях. Това е животът. Винаги давам най-доброто за тима, за който работя.


За философията си

Когато не печеля, не съм щастлив. Не мога променя своята ДНК. Надявам се да повлияя на играчите и те да не са щастливи, когато не печелят. Ако си щастлив, когато падаш, то тогава е трудно да си победител в който и да е момент от кариерата си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here