Автор: Пламен Томов

https://www.facebook.com/plamen.tomov.afc49ers

В края на миналата седмица в публичното пространство се появи една интересна футболна фланелка, която е акт на съвместното сътрудничество на Уест Хем Юнайтед и легендарната хеви метъл група Айрън Мейдън. Както много добре се знае, Стийв Харис/основател, басист и главен текстописец/ на Мейдън е ревностен почитател на „Чуковете“, което той нееднократно е показвал и по време на концерти, обличайки екипи на клуба, а на неговата бас китара грее логото на Уест Хем. Този съвместен проект е оформен в традиционното бордо и синьо, като освен ръкавите и на гърдите има синя лента. В нея е изписано Айрън Мейдън в традиционния шрифт на групата, а над сърцето е поставена любимата за Харис емблема на лондончани. В детайл се забелязва, че единият чук е заменен от бас китара, за да имаме цялостно обединение на двете култови марки. Блузката е с допълнение от бели гащета и чорапи.

Мейдън Юнайтед

За представянето им е направена и специална фотосесия в която Харис държи футболна топка, а играча на „Железните“ Пабло Забалета е с китарата на прочутия привърженик на своя клуб. И това не е случайно имайки предвид силната метъл сцена в неговата родна Аржентина.

Мотото на това сътрудничество е „Die with your boots on!“, което е названието на популярната песен от албума „Piece of mind“ от 1983 година. И,няма как да е по друг начин, след като играчите на Уест Хям: Боби Муур, Джеф Хърст, Мартин Питърс и Рей Уилсън участват в оня състав на Англия спечелил Световната титла през 1966 година, а самите „Чукове“ вземат Купата на Купите срещу най-силния немски отбор тогава – Мюнхен 1860. Или пък срещу хода на залозите печелят и Купата на ФА през 1980 година, като отбор от второто ниво на английския футбол с гол на незабравимият Тревър Брукинг. Защото, трябва да се бориш до последно, а Мейдън и Уест Хям ни учат точно на това.

Харис със своята бас китара и една класическа фланелка от началото на 90-те години

В живота на Острова връзката на футбол и музика е много силна, като можем да споменем Бийтълс и Ливърпул, Стоун Роузис и Манчестър Юнайтед, Оейзис и Манчестър Сити, Стинг и Нюкасъл Юнайтед, Майк Барни от Напалм Дет и Астън Вила, Арсенал и Мик Джагър и мн. други….А, Вие слушате ли музика и на кои отбори и групи сте почитатели?

Стийв Харис и Ейдриън Смит на Ъптън парк в цветовете на Уест Хем


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here