В изявление на клуба, публикувано във вторник, се твърди, че бордът на Съндърланд „няма друг избор, освен да продаде клуба“ след протест на фенове срещу собственика.

„Координираните, няма връщане назад ,кампании от този вид срещу собственици са изключително необичайни за всеки клуб – особено след 18 месеца собственост“. Като се имат предвид тези обстоятелства и искреният ангажимент на Стюарт Доналд при пристигането му в Съндърланд АФК смята, че няма друг избор, освен да продаде клуба.

„Този ​​процес вече е започнал. Поради споразуменията за поверителност няма да има допълнителни актуализации, докато не появи заинтересован кандидат.“

Доналд закупи Съндърланд от Елис Шорт през май 2018 г., след като последователни изпадания, докараха клуба от Висшата лига в третото ниво на английския футбол. Въпреки това надеждите му за незабавно завръщане в чемпионшип през миналия сезон бяха осуетени в плейофа срещу Чарлтън загубен с 2:1 в последната минута .

Черните котки в момента са на девето място в Лига 1, а фенове на призоваха клуба да бъде продаден след безцелното равенство с Болтън през Боксинг Дей.

Съндърланд твърдят, че Доналд се е срещал с привърженици по-рано през декември и е обещал да „инвестира значително“ през януари. Той реши да продаде клуба обаче, след като беше призован от фенове.

Доналд добави: „Бихме искали да изкажем благодарността си за прекрасната подкрепа, която получихме от феноменалните привърженици на SAFC. Бихме искали също така да уверим тези верни фенове, че влагаме достатъчно средства в клуба, за да подкрепим мениджъра“, който се стреми да подобри първия отбор през следващите няколко седмици.

„И накрая, просто искам феновете да се обединят, и да подкрепят играчите и треньорския щаб.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here