„Футбол – Албион” има удоволствието да ви представи едно блиц – интервю с младия български футболист на Шефилд Уензди  Преслав Боруков. Роден на 23 април 2000 година, Преслав започва своята кариера в детската школа на Левски София, за да премине на 30 юни  2016 година в отбора от Чемпиъншип.  На  24 януари 2020 година е включен в първия състав на „Кукумявките” за мача им от 4–я кръг за Купата на Англия срещу Куинс Парк Рейнджърс, а във вторник бе в групата и за мача срещу Уигън.

Отличен при центрирания в наказателното поле и задържането на топката, Преслав е представял България в гарнитурите до 16, 17 и 18 годишна възраст. След мача за купата той се съгласи да отговори на няколко въпроса на нашия сайт.

1. Вие сте сбъднали мечтата на много футболисти да играете на Острова. Какво е усещането да си състезател на такъв легендарен клуб като Шефилд Уензди и да се подвизавате в толкова трудно първенство като Чемпиъншип?

     Здравейте, чуството, че играя на Острова е хубаво. Много хора знаят, че тук са едни от най-старите отбори в света и нивото е високо, а Чемпиъншип е вероятно най-трудното и изтощително първенство на планетата, но аз съм свикнал с интензитета на английската игра и тя ми доставя удоволствие.

Преслав с екипа на Уензди

 2. Каква е разликата с тренировките в България и при вас сега в Англия?

      Темпото и скоростта са главните разлики между българския и английския футбол, а тренировъчният процес е различен при всеки един треньор.

3. Работите с Гари Монк, но какви са впечатленията ви от Стив Брус и разликата със сегашния ви треньор?

      Лично нямах много допирни точки със Стив Брус, така че не мога да изразя мнение.

4. Град Шефилд и прочутото  Дерби на града на стоманата. Каква е атмосферата, има ли закачки между феновете и сравнение с нашето Вечно дерби?

      Този сблъсък с Шефилд Юнайтед е като всяко едно голямо дерби в Европа и света. Важно е да победиш големия съперник. Може да се сравни с дербито Левски и ЦСКА в България. (Преслав вкарва победен гол в последното дерби във възрастовата група до 23 години, когато Уензди гостува).

„Дербито на града на стоманата“

5.  Какво е за вас стадион „Хилзбъроу“и усещането да сте на място, където са играли легенди като Крис Уодъл, Дес Уокър, Дейвид Хърст?

      „Хилзбъроу“ е един голям стадион, който много често се пълни от феновете на клуба. Радвам се на всеки един хубав стадион, на който съм играл.

Феновете на „Кукумявките“ обичат Преслав

6. През изминалия уикенд бяхте част от групата за гостуването на Куинс Парк за купата на мястото на контузения нападател Стивън Флетчър. Какъв е той и какви са вашите футболни амбиции и мечти за бъдещето?

Стивън е безспорно и доказано име в британския футбол с много опит на най-високо ниво, от когото може много да се научи. Моите амбиции нямат граници, а с времето ще видим колко нагоре ще стигна.

7.  Жребият за купата отреди за съперник на вашия отбор, Манчестър Сити. Ние, ви благодарим за отделеното време и пожелаваме участие в мача и положителен резултат, както и пробив в първите състави на Уензди и България. Кажете нещо на читателите на „Футбол – Албион” и феновете на английския футбол в България.

            Пожелавам на всички фенове на английския футбол да имат приятни моменти с техните любими отбори през настоящия сезон!

Интервюто за „Футбол – Албион“ взе Пламен Томов

„Футбол – Албион“ желае успехи на Преслав с представителния отбор на България

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here