На 4 юли в спортния комплекс „Грийн спорт” в София(ул. „Гео Милев“ 158, ВТУ „Тодор Каблешков“) ще се проведе вече традиционния благотворителен футболен турнир за дами-любителки в подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Основен организатор на събитието е фен клубът на Арсенал в България (ASCB), които ще проведат инициативата за трета поредна година.

Тази година турнирът ще се състои в по-редуциран формат съобразно мерките, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19. Въпреки това в благотворителната инициатива ще се включат нови попълнения, както и миналогодишните победители от “PwC България”.

„Въпреки ситуацията с COVID-19, която не ни позволи да проведем турнира през май, решихме да попитаме момичетата от отборите участници дали все пак биха искали да осъществим инициативата преди есента, и всички те са много ентусиазирани, събитието да се случи. Това ни дава увереност и ни зарежда с много енергия да продължаваме да развиваме дамския турнир, да го превърнем в традиционен всяка година и да увеличаваме броя на участниците и мащаба на мероприятието. Надяваме се догодина, когато вече всичко би трябвало да е наред, да се включат повече участници, като още отсега имаме заявка за участие от чуждестранен отбор“, заявиха от Арсенал България.

Домакин на мероприятието са Грийнспорт, които всяка година безвъзмездно предоставят базата си за тази кауза.

Събраните средства от турнира отново ще бъдат насочени към спонсориране на участието на български деца в Световните детски игри за победители, които ще се проведат през есента в Москва.

За шеста поредна година Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ осъществява мечтата на млади хора, спечелили битката с болестта, да участват в провеждането на състезанията, като нашите млади сънародници са спечелили над 50 медала в съревнование с участници от цял свят в различни спортни дисциплини.

„Футбол-Албион“ подокрепя мероприятията с кауза и ще отрази тази хубава спортна проява.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here