С убедителното 4:0 съставът на Нортхяптън се разправи с Ексетър Сити във финала на стадион Уембли и така спечели класиране в Лига 1 за сезон 2020/21. Момчетата на Кийт Кърл след забележителния обрат на полуфиналите сега буквално отнесоха своите съперници въпреки тяхното предимство във владеене на топката. С голове на Раян Уотсън, Калъм Мортън, Сам Хоскинс и Анди Уилиямс завърши това триумфално четвърто появяване на тима от Сиксфийлдс в „Меката на футбола“.

Срещу името на Нортхяптън Таун стои един не особено приятен рекорд за последователно изкачване от най-ниското до най-високото ниво и за най-бързо последователно връщане обратно след само 1 сезон в старата Първа дивизия. Това се случва за 9 сезона през 60-те години. В своето единствено участие на топ ниво имат записан „дубъл“ над Астън Вила и завършват на предпоследно място единствено над Блекбърн Роувърс. След последвалите изпадания, те никога повече не се класират по-високо от третото ниво на английската футболна пирамида.

Какво ще се случи през следващия сезон сме на път да разберем и дали тази незавидна традиция ще бъде нарушена от хората на бившия капитан на Манчестър Сити.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here