След изиграването на срещите реванш от плейофите в Чемпиъншип за финала на Уембли се класираха съставите на Брентфорд и Фулъм. Двата клуба от Западен Лондон ще се изправят на 04 август в Северен Лондон в битка за мечтаната промоция. Брентфорд, които направиха фантастичен сезон успяха да преодолеят гол дефицит в реванша срещу Суонси Сити и така се разделиха подобаващо със своя 116 годишен стадион Грифин парк. Победа с 3:1 бе напълно достатъчна за „пчелите“ на Томас Франк, въпреки гола на „лебедите“ след почивката.

В другата среща на Крейвън котидж изненадата бе на път да се случи след героично представяне на „сините птици“, които победиха с 2:1 и поставиха под огромно напрежение хората на Скот Паркър. Грешка в защитата, веднага след като откриха резултата и последвалото напрежението изиграха лоша шега и на другия тим от Уелс.

Така Лондон ще има още един отбор във Висшата лига, като за Брентфорд това може да бъде първо участие след сезон 1938-39 година, докато Фулъм познава добре вкуса и емоциите на най-силното първенство в света.

Кой ще изживее голямата радост от Томас Франк и Скот Паркър предстои да разберем съвсем скоро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here