След като беше завършил 21-ви и 16-ти в последните си два сезона в Лига 2, Кембридж Юнайтед спечели промоция в Лига 1, класирайки се на второ място след Челтнъм.

Назначеният за постоянно мениджър Марк Бонър, направи два страхотни трансфера, като привлече без пари свободните агенти Уес Хулахан и Пол Мълин.

Уес Хулахан

Бившият играч на Норич и ирландски национал, Хулахан,38, вдъхнови халфовата линия и направи страхотен сезон, вкарвайки 7 гола и давайки 9 асистенции.

Но няма по-голям принос от този на нападателят Мълин. Идвайки, като свободен агент след освобождаването си от Транмиър, той записа 46 мача и отбеляза 32 гола. Това е абсолютен рекорд за отбелязани голове за тима в рамките на един сезон и в тази чест бе кръстена приживе, макар и временно (ако бъде само подобрен рекорда му) трибуна на негово име, което е огромно уважение! Той завоюва освен голмайсторския приз и този за най-добър играч на сезона в Лига 2.

Пол Мълин, на когото има кръстена и трибуна вече на Аби Стейдиъм

Правещият дебютен сезон като мениджър Марк Бонър, записа със златни букви класирането си в Лига 1, като изведе тима до второто място в крайното класиране. Това бе първо подобно постижение за Юнайтед след 2002г.,което дава поводи за оптимизъм в привържениците на тима. Роден в Кембридж, той никога не е бил професионален футболист. Това му негово отлично представяне го възнагради с нов тригодишен договор и така 35-годишния спец ще води тима в третото ниво догодина.

Марк Бонър в дебютния си сезон, като постоянен мениджър изведе Кембридж Юн до директна промоция в Лига 1

Накрая, няма как да не споменем и за нашия сънародник Димитър Митов. Вратарят записа 20 мача за тима, но тежка контузия го извади в края на януари от тима. Роденият в Козлодуй и юноша на Чавдар Етрополе направи блестящи мачове.

Димитър Митов бе блестящ за своя тим, преди тежка контузия в рамото да го извади от строя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here