Манчестър Сити е фаворит за спечелването на Шампионската лига. Това смятат повечето букмейкъри и специалисти. На същото мнение е и мениджърът в различни бойни спортове – Пол Хенеси. Британецът работи в тази сфера повече от 25 години и е бил мениджър в различни стилове – бокс, карате, муай тай, кикбокс, ММА (смесени бойни изкуства) и борба. В момента е Президент на организацията ISKA Европа/Международната спортна асоциация по кикбокс/.

Пред YouTube канала BoyanMarkovTV Хенеси сподели своите очаквания относно предстоящата галавечер в К-1 веригата SENSHI 8, която ще се проведе в събота, на 22 май, в София.

Англичанинът също така е на мнение, че Манчестър Сити е големият фаворит за спечелването на най-престижния европейски клубен турнир по футбол – Шампионска лига. Финалът между „гражданите“ и лондонския Челси ще се проведе на на Ештадио до Драгао в Порто, на 29 май, събота, от 22 часа българско време.

Ето и цялото интервю с Пол Хенеси:

Въпрос: Какви са вашите очаквания относно предстоящите битки в събота вечерта?

Отговор: Наистина очаквам с нетърпение шоуто. За първи път присъствам на подобно събитие, само съм гледал клипове досега. За първи път ще бъда на живо и нямам търпение. Видяхме теглото на състезателите, както и срещите. Мисля, че ще бъдат невероятни битки.

В: От много години работите като мениджър в бойните спортове. Кои са най-ценните неща, които научихте през годините?

О: Трябва да водиш качествени преговори. Да осигуриш най-добрите условия за твоите състезатели, да знаеш тяхната стойност. Бойците трябва да бъдат добре платени, трябва да се грижиш за тях. Трябва да си сигурен, че няма да си рискуват здравето и когато е необходимо да прекратят своята кариера, това трябва да се случи.

В: Каква е разликата в това да преговаряш в различни стилове – бокс, карате, муай тай, UFC? Кой стил предпочитате като мениджър?

О: Нямам предпочитания, тъй като харесвам всички бойни спортове. Има голяма разлика обаче между това да бъдеш мениджър на ММА двубой и на кикбокс сблъсък. Състезателите в ММА се нуждаят от голям екип зад гърба си, за разлика от другите спортове. Това е така, защото там има много елементи от различни стилове, има захвати и те се нуждаят от повече от един треньор, поне няколко. Различно е, но като цяло навсякъде е доста сходно.

В: Каква е разликата да си мениджър в бойните спортове с това да си мениджър в други спортове, като например футбол?

О: В бойните спортове трябва да поемаш рискове. Рискът е много по-голям. Във футбола няма чак толкова голяма заплаха от сериозни контузии. Трябва да имаме това предвид. Това просто е характерно за бойните спортове. Когато представляваш атлети, които са застрашени, си длъжен да се съобразиш с това и да имаш едно наум.

В: За първи път ли сте в България за събитие от такъв ранг?

О: Абсолютно. За първи път съм в София, България. Наслаждавам се на престоя си досега. Надявам се да опитам от местната храна, казаха ми, че е чудесна. Нямам търпение да видя повече, радвам се, че съм тук. Нямах представа, че София е заобиколена от красиви планини и се надявам да разгледам града.

В: Надявам се да имате повече време да разгледате. Определено има красиви места тук. Извън бойните спортове. За сайта football-albion.bg и като британец, кой според вас ще спечели Шампионската лига – Манчестър Сити или Челси?

О: Мисля, че Манчестър Сити. Да. Мисля, че Манчестър Сити ще победи. Въпреки че Челси не спечели ФА Къп, те загубиха от Лестър и от тази гледна точка заслужават нещо, но те вече са печелили. Като цяло Манчестър Сити играе по-добре.

В: Кой е любимият ви отбор?

О: Аз съм от Бирмингам, така че Бирмингам Сити.

В: Спомням си Стивън Кар. Беше страхотен защитник. Наистина много корав. Благодаря ви за разговора, приятен ден.

О: Много ви благодаря.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here